Oorsprong

Oorsprong

De B’ulah-hoeve vindt haar oorsprong in de jaren ‘60 van de vorige eeuw. Een rijtjeshuis in Den Haag werd een ontmoetingsplek voor mensen die zochten om in hun dagelijks leven in praktijk te brengen wat ze in de Bijbel lazen.
Toen het huis te klein werd is men op zoek gegaan naar een betere plek met meer ruimte. Zo kwam men in 1973 op het platteland bij Steenwijk terecht, waar eerst een oude boerderij werd betrokken. In 1980 werd het huidige, nieuwgebouwde pand, de B’ulah-hoeve, in gebruik genomen.
B’ulah is een Hebreeuws woord dat vertaald wordt in Jesaja 62:4 met ‘gehuwde’. Wij weten ons door God gevonden en willen graag leven vanuit die verbondenheid met Hem.

Oprichter Herman Kloppenburg

(1930-2009)

Oprichter van de stichting is Herman Kloppenburg. Herman was kerkelijk werker in Den Haag. Vanuit dit werk ontmoette hij veel mensen, die met de dringende vraag naar hem toekwamen: ‘Wie en waar is die God waar jij zo bezield over spreekt?’

Omdat het vaak mensen waren met een niet-kerkelijke achtergrond, nodigde Herman hen uit in zijn gezin bij hem thuis. Iedereen kon te allen tijde binnenkomen; mensen kwamen, gelegen of ongelegen. Hij hoopte dat zij zo, in het dagelijks leven, in aanraking zouden komen met Jezus.