Leefgemeenschap

Leefgemeenschap

De leefgemeenschap van de B’ulah-hoeve bestaat al ruim 50 jaar.

Ons hoofddoel als leefgemeenschap is het ontvangen van gasten, in het verlangen dat zij in aanraking komen met de Liefde van Jezus, simpelweg door een thuis te bieden, een plek van rust en bezieling.

De B’ulah Hoeve beschikt over meerdere ruimten waar bewoners en gasten kunnen verblijven. Wij zijn als leefgemeenschap momenteel met vier personen en we maken daarnaast deel uit van de huisgemeente die op de B’ulah-hoeve samenkomt. We doen vrijwel alles samen met de huisgemeente, zoals het zorgdragen voor onder meer de tuin, het gebouwonderhoud, de boodschappen en de administratie.

Wat voor activiteiten doen we zoal? Best wel veel, kijk onder Aanbod voor een aantal voorbeelden. Daarnaast organiseren we (stilte)retraites in de Kleine Hoeve, ons retraiteverblijf vlak naast de B’ulah-hoeve, en leven er nog plannen voor bijvoorbeeld een moestuin, waar we nu helaas niet aan toekomen. Als je geïnteresseerd bent in hoe wij denken, geloven en leven, en waar we op hopen, kijk dan op de pagina Over ons

Voor ons breekt nu een nieuwe tijd aan. Op hoofdlijnen hebben we gezamenlijk de laatste tijd onze ideeën over de nieuwe toekomst uitgewerkt. Veel is ook nog open. We hopen dat nieuwe deelnemers in de leefgemeenschap daarover meedenken.

We zijn op zoek naar uitbreiding van de leefgemeenschap met enkele gezinnen met kinderen, stellen en/of alleenstaanden, die graag een langere periode deel willen uitmaken van de leefgemeenschap. We zoeken mensen (financieel zelfstandig) die willen meewerken om – ondersteund door de huisgemeente – het huis te bewonen, te helpen bij klusjes en te zorgen dat de B’ulah-hoeve een gastvrij huis is.

Ben jij (of zijn jullie) geïnteresseerd om eventueel deel te worden van onze leefgemeenschap en eraan bij te dragen dat mensen in aanraking komen met de Liefde van Jezus? Dan zijn wij nieuwsgierig naar jou en maken we graag kennis met jou of jullie.

We hebben een vrijblijvend kennismakingsweekend gepland op 19 en 20 oktober, van zaterdag elf uur tot zondag na de lunch. Jij bent samen met de andere geïnteresseerden dan even helemaal onderdeel van de B’ulah-hoeve, horen over ons leven en werken, de relatie met de huisgemeente en we vertellen over onze ideeën voor de toekomst. Ook horen wij dan graag waar jullie belangstelling naar uitgaat en wat jullie zoektocht is. Jullie vragen en opmerkingen zijn voor ons belangrijk om onze ideeën voor de ontwikkeling van de leefgemeenschap verder vorm te geven. 

Tijdens dit weekend maken jullie uitgebreid kennis met ons huis: de huiskamer, de kapel, ontvangstruimte, grote keuken, woonvertrekken, bibliotheek, etc. Ook vertellen we over ons ontstaan en is onze reguliere zondagse samenkomst onderdeel van het programma. En er is tijd om de tuin en naaste omgeving te verkennen; de B’ulah-hoeve ligt aan de rand van een mooi natuurgebied. Kinderen zijn van harte welkom; er is alle ruimte en gelegenheid voor kinderen om te spelen, binnen- of buitenshuis.

Als je bij dit kennismakingsweekend wilt zijn, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan contact met jou op. Als je komt, vragen we een kleine vergoeding van € 10,- per persoon.

Aanmelding voor kennismakingsweekend

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden. Alle velden zijn verplicht. Wij nemen daarna contact met jou op.

6 + 11 =